Holistische massage

Als mens hebben we vaak veel aan ons hoofd en vergeten we te voelen. We reageren niet op signalen van ons lichaam, totdat we er soms letterlijk ziek van worden. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten, hoofdpijn, spanning in de schouders, etc. Door middel van holistische massage nodig ik je uit om opnieuw in contact te komen met je lichaam en gevoel en zo de natuurlijke balans te herstellen.

Holistische massage gaat onder meer over de verbinding tussen lichaam en geest. Door massage wordt je aangeraakt en aanraking is een goede manier om dichter bij jezelf te komen. Ik kijk op een holistische manier naar het leven en gezondheid en heb aandacht voor de mens als geheel, niet enkel voor de lichamelijke klacht. Want hoewel de massage op fysiek niveau plaatsvindt, raakt ze ook andere lagen, bijvoorbeeld de emotionele of mentale. Holistische massage is een samenspel tussen mij als masseur en jou als gemasseerde. Tijdens de massage nodig ik je uit om contact te maken met de spanningen en klachten in je lichaam en je bewust te worden van gevoelens en gedachten die daarin vast kunnen zitten.

Wat kan je verwachten

Holistische massage is een combinatie van verschillende massagetechnieke zoals klassieke massage, pulsen, stretchen, (diepe) bindweefselmassage en energetische massage. Iedere vorm heeft zijn eigen toepassing en uitwerking. Door de technieken te combineren versterken ze elkaars effect. Ze werken door in alle lagen van jou als persoon: zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. 

Elke sessie begint met een gesprek. Onderwerpen zijn de reden van je komst, verwachtingen, klachten en aandachtspunten.

Tijdens de massage lig je op de massagetafel in een rustige, aangename ruimte. Ik masseer, jij voelt, laat los en ontspant. Soms stel ik een vraag, een andere keer zijn we in stilte. Na de behandeling voelen veel mensen zich dichter bij zichzelf, milder en diep ontspannen.

Uiteraard is er tijdens en na de massage alle ruimte om je ervaringen te delen.

Effecten

Holistische massage is één van de beste investeringen in ‘tijd voor jezelf’ en heeft een helende werking op zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Door deze helende vorm van lichaamswerk kan je je ontdoen van onbewuste, verdrongen gedachten en gevoelens die in je lichaam zijn opgeslagen en ervaren we dat je goed bent zoals je bent.

Na een massage zal je merken dat je spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hier heb je ook lang na de massage profijt van. Je hebt bijvoorbeeld minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen of chronische spanningen.

Ook op andere lagen gebeurt er wat met je. Je zou het kunnen ervaren als meer ontspanning, ruimte in je hoofd, meer gevoel van heelheid, nieuwe energie en een groter bewustzijn van je lichaam.

Voor wie

Holistische massage is voor iedereen die door middel van bewustwording wil werken aan klachten die hij ervaart en zichzelf beter wil leren kennen. We kunnen samen werken aan klachten als:

  • Lichamelijke klachten (onder meer nek, rug, schouder, hoofdpijn)
  • Stress en vermoeidheidsklachten
  • Onbalans en onrust
  • Niet lekker in je vel zitten

Trouwens, integrale holistische massage kan ook heel waardevol en helend zijn als je goed in je vel zit, geen klachten ervaart en bijvoorbeeld nieuwsgierig bent naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Holistische massage

gemiddeld 75 minuten

77,-
per sessie
  •